Grönt är skönt

Alltså sedan förra vintern så har jag varit helt tokig i blommor. Tulpaner, kaktusar, snittblommor och även plastblommor. Mitt tulpankonto vart påtok för tomt så till sist sa Tobias till mig att jag skulle skaffa plastblommor. So I did. Men att pyssla på med nya blommor och plantera är så mysigt. För bara någon vecka sedan köpte jag en säck med jord och planterade om alla mina blommor. Bytte även några krukor då vissa av blommorna satt lite för trångt. Blommorna fyller liksom ut hemmet och ger mer värme. Min dröm är att få ha ett eget litet växthus med blommor och kanske gurka och tomat. Jag har ett litet jordgubbsland, som jag pysslade på med förra sommaren. Och nu har jag även börjat på att försöka odla avokado. Spännande!  (null)


PARTI TEMPEN

Nu kommer jag med ett inlägg som jag velat skriva så länge. Jag fyllde 18 år för två år sedan och har inte hunnit rösta i något val. Detta året är alltså mitt första år som jag äntligen ska få vara med och göra skillnad. Att rösta är någonting som är väldigt viktigt, speciellt för oss kvinnor. Att våran åsikt inte spelade någon roll tidigare. Oavsett vilket parti du röstar på eller om du röstar blankt så har du iallafall fått chansen att vara med att påverka. Men vad ska man rösta på? Tänkte jag iallafall. Eller det är iallafall nått jag tänkt på innan jag ens fyllde 18. Det finns så många olika partier som står för så många olika saker. Dom har hemsidor och andra sociala medier men att sitta och läsa på hemsidor upp och ned kan bli väldigt tråkigt i längden. Dessutom har jag inte blivit tillräckligt vuxen för att sitta och titta på olika debatter där partiledarna står och tjafsar mot varandra. Därför kommer jag med ett super tips till er, som kanske ska rösta för första gången eller för er som röstat blankt för att ni hade lika lite koll som mig. En utav mina absoluta favoriter på youtube är Margaux Dietz och hon har en serie på sin kanal nu. Vid namn Parti tempen. Där hon varje vecka intervjuar dom olika partiledarna. På ett med "ungdomligt" sätt. Men får lära känna partiledarna men också lära sig mer om just deras politik. Jag var ganska skeptisk till serien och tänkte när jag klickade på första avsnittet att det skulle vara sämst. Men wow, jag fastnade direkt och har sedan dess följt varje avsnitt. 
Hur funkar det när man röstar då? Jo. Du kommer att få tre stycken röstsedlar. Du kommer att rösta i kommunval, riksdagsval och landstingsval. Vilket betyder att du kan rösta på tre olika partier eller samma. Eftersom att jag bor i Bergs kommun så kommer jag att rösta på det partiet som är starkast och som kan jobba för att kommunen ska bli så bra som möjligt. Hoppas att jag har inspirerat och att ni verkligen kollar in serien på Margaux kanal! 

Bloggen är så ful!

Alltså hallå, min blogg är så ful och misskött! Jag behöver få in mer färg och liv. Motivationen att hålla igång sjunker när jag varje gång går in och ser hur fult det är här. Detta måste jag ta tag i snarast! 
Idag har jag varit ledig, mestadels har jag sovit (sliten som aldrig förr) men jag har också rört på mig. På eftermiddagen tog jag en tur med Baileys på 7km. Alltså att springa är så härligt jobbigt. Känslan efter ett löppass är så skönt, svettigt och musklerna känns mör. Det är obeskrivligt. När jag kom hem lagade jag middag och kollade igen på några tv serier jag missade förra veckan. Sveriges yngsta mästerkock, bak program och Biggest loser är det jag fastnar för. Efter middagen tog jag en långpromenad, lyssnade på podd och njöt av att det var så varmt ute. Imorgon planerar jag att ta mig iväg till gymmet innan jobbet. 
Förra helgen var mamma här och hälsade på. Under lördagen så var vi i Björnriket och åkte slalom. Jag hade klätt på mig för jag trodde det skulle bli kallt. Jag hade fel, efter lunch visade termometern 17,4 grader. Aldrig någonsin har jag åkt slalom och det har varit så varmt! Helt underbart och vi hade en sån trevlig dag.  (null)
(null)
(null)
(null)


Hur ska jag klara mig utan skidåkningen?

Hej på er! Vilket underbart vårväder som svämmat in över oss. Man får en chock varje morgon man kliver utanför dörren och de är varmt. Idag efter jobbet hade jag planerat för en springtur, utan underställ och inga dubbskor. Det var så skönt att bara ha tights och vanliga löparskor. Det känns att våren äntligen är här, dock känns det lite deppigt för jag vill åka mer skidor. Jag känner att jag inte är färdig med det ännu. Att det varit en sån här bra vinter, med så otroligt mycket snö gör att jag vill nyttja den tills det inte är en snöfläck kvar. Lite sorgligt att tänka på att jag kanske aldrig kommer att få uppleva en sån här snörik vinter igen. Nåväl. Det har varit ganska mycket jobb på sistone och imorgon är jag äntligen ledig. Jag planerar för sovmorgon och sen blir det en städdag. Baileys drar in ganska mycket smuts under tassarna, och det är grus överallt. Sen tror jag vi tar en tur upp på fjället, om vädret tillåter. Laddar batterierna för en lång helg...
 

100 år sedan

Alltså hej på er! Snacka om att ni är trogna, trots att jag inte kollat in här på bloggen på typ 100 år så är det så många som är inne och kikar ändå. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och skapa lite mer liv här på min blogg som jag annars håller varmt om hjärtat. Dom senaste två veckorna har jag varit nere i en svacka. Det har inte hänt så mycket mer än att jag tränat, jobbat och varit hemma. 
För några veckor sedan när jag kom hem från jobbet hade jag fått ett litet myggbett på foten. Brydde mig inte så mycket mer om de, så gick de en vecka till och bettet försvann. Vaknade en morgon och hade fått tre nya bett, då började jag fundera på vad det kunde vara med dom försvann och så var det inget mer med det. Så vart det påsk, vaknade på söndag morgon och hade fått tre nya bett. Då började jag bli orolig på riktigt. En kollega hade pratat om vägglöss och jag fick allvarligt talat PANIK! Åkte hem, bröt ihop. Har inte gråtit så mycket på flera år. Tobias svarar inte i telefonen så min utväg var att ringa till mamma. Hon måste ha trott att någon hade dött när hon svarade i telefonen. Jag rev ut hela vårt hem och tvättade säkert 50 tvättmaskiner. För jag var helt övertygad om att det var vägglöss. Jag ringde både anticimex och till vårt hemförsäkringsbolag no more. Dom lugnade ner mig och sa att jag fått bett av snöloppor. Tydligen så får man bett så fort det blir varmt ute och lopporna kläcks i snön. Om någon får dessa problem någon gång, fråga mig för jag kan ALLT om vägglöss, snöloppor och fågelloppor! 
I samma veva så har jag någon slags kris och vill vidare här i livet var och varannan dag. Jag sökte därför ett nytt jobb och hade verkligen hoppats på det. Arbetsintervjun kändes inte helt hundra, men det var min första intervju någonsin. Efter att ha hoppats lite för mycket så fick jag samtalet att jag inte fick jobbet. Därav var liksom droppen nådd. Jag vart så ledsen och kände mig så misslyckad... Nu har jag ryckt upp mig och blickar framåt. Vi ska åka till Österrike med jobbet, och det ska bli så skönt att få vara ledig och åka bort. Jag och Tobias har även bokat in en resa till Stockholm över min 20 års dag, som ska firas med The color run 5km! Så himla roligt!!! 
 

Kvällspromenad på isen

(null)
(null)
(null)
(null)


Nya tights från Stronger!

(null)
(null)


Grillmiddag hos Momma & Moffa

(null)
(null)
(null)
(null)


Påsken 2018!

 

RSS 2.0